> >

Bara Hari Ini

albanjari onlineV2

Wak sokong Proton Inspira !

Thursday, October 14, 2010 · 1 comments

Petang tadi sambil minum kopi soya kole-Gen, bara hati gua beb ! bara..!!! Dok tengah sedap minum, boleh pulak Skyline parking tepi meja gua. Ini dah boleh membawa marah, Cis..! Gua marah bukan pasal kereta tu kereta sport, tapi gua bara pasal keter tu sikit pun tak dak logo 'harimau menguap'.

Tak boleh ker Proton kenen-kenen company Nissan tu buat JV. Kalo Mitsubishi Lancer leh Proton 'kaleh' jadi Proton Ispira, takkan Skyline proton tak boleh bikin ? Low standet la bro ! 

Alang-alang 'kaleh' tak malu sangat kalo Proton pi 'kaleh' semua jenis kereta cun-cun jadik kereta nasional. 

Harga pun rendah banyak kalo nak banding 'brand' asal tu. Macam Lancer tu bila jadi kereta nasional 'jadian', otomatik price drop RM45K..banyak tu beb ! 

Gua sokong sangat Proton buat kerja-kerja 'copy paste' nih. Bagus untuk rakyat. Rakyat boleh jimat duit woo..! Duit yg jimat tu boleh pakat ramai-ramai bantu jentera parti PR tumbangkan BN masa PRU13 nanti..memang berbaloi-baloi. Hahaha...!

Directors2 Proton tu jangan ler segan sgt bagi idea buat JV dgn Benz, BMW, Volvo, semua lahhh...Lori Hino pun belasah jer..janji jadi 'nasional', tak gitu ? Baru nampak tolong rakyat . 1 Rakyat 1 kereta wow-wow ! 

Kalo tanya gua, ibarat menjadi JV Proton dan idea nih, gua sikit pun tak kisah kalo dapat pandu kereta Nissan Skyline tu dengan nama Proton Sakai kaa...no hal beb ! Apa ada pada nama..tak gitu Ramli Sarip ? Gua tak kisah kalo pandu kereta Mercedes Benz yang tetiba jadi Proton Mus..! Janji harga 50% murah dari harga import.

Rakyat patut sokong woo ! Ini gua baca blog, semua dok kondem Proton pasai nih..! Mampuih pi la kat hangpa..tapi kalo tanya gua, gua sokong 500% hahahaha...! Amacam Proton ada berani kaa ? Bab nama nak boh apa pun tak paa..Proton Sabut, Proton Buntot, Proton kasap, Proton suntut., kalo tanya gua, ader gua kisah ?

Jom Pekena Mee Bontot !

· 1 comments


Mee diatas rasanya sedap dimakan. Tapi jika yang dibawah..rasa sedap apa pulak bro ? 


Atas keselamatan semua - tolong jangan jawab soalan itu yaa..! Tunggu malam jumaat kliwon..wakakak..!!

Misteri 'BATU' Bara ?

· 0 commentsBatu yang tidak dikenalpasti jenisnya ini telah wak simpan hampir 13 tahun lamanya. Sekadar disimpan - tidak dipakai hatta dibuat 'batu cincin' sekali pun. Ada cerita misteri disebalik batu ini, dan kejadian itu berlaku pada di bulan Ramadhan tahun 1997. 

Jika diperhatikan dengan teliti (pandang terus) ke arah batu itu seakan-akan batu itu menyerupai kelopak mata manusia yang punya mata hitam ditengah2nya) yang memandang tajam kearah kita. Ada siapa yang boleh membantu menyelongkar makna tersirat disebalik batu misteri ini ? Wallahuaklam.

Kepada pembaca - teliti 2 foto diatas dan dibawah. Besarkan imej untuk pandangan yang lebih jelas. Ikuti Siri MISTERI ini di blog AlBanjari Online mulai Isnin ini - Siapakah orang 'ghaib' yang tiba-tiba hilang dari pandangan mata. Siapa pula yang meminta belas kasihan kerana lapar ? Mengapa 'batu' ini diberikan sebagai 'ganti' nya ? Semua itu akan diketahui dalam siri 5 Bahagian Siri ini minggu hadapan. 

10 Bacaan Popular Terkini Bikin Hati mem'Bara'

BARA Followers

sekutu blog BARA - MUST CLICK

Nota : BLOG alBanjari Online versi asal (http://politikbanjar.blogspot.com) masih dalam rawatan ICU di Pusat Pakar Google US, demi kesinambungan perjuangan - blog sementara ini dibangunkan untuk penulis terus memblog. Sokongan anda sangat dihargai. Takbir !

TENTANG BLOG INI - BARA

Blog ini dibangunkan bukan sekadar untuk cerita POLITIK. Belasah keliling jika terbit rasa BARA di hati. Terbitan artikel di blog ini mengandungi unsur-unsur 18SG dan 18SX. Hanya kepada yang berani saja dialu-alukan membaca dan melayarinya. Jika hati anda tiba-tiba mem'BARA' jadilah followers blog ini segera. Jangan malu - editor BARA.


JUMLAH PELAWAT BARA (online now !)

TUAN TANAH - LUAS KEBUN 300 EKAR

<br>